070-3193989 info@alarmned.net

Inbraakbeveiliging

WAAROM EEN INBRAAKBEVEILIGING ?

Misverstand

U denkt waarschijnlijk “bij mij valt toch niets te halen”. Niets is minder waar!
Achter elke inbreker zit een heler en voor vrijwel alles is een markt; audio- en video- apparatuur, cd’s, computers, zaktelefoons, waardepapieren, antiek, sieraden, postzegels, schilderijen en noem maar op.En dan nog de rommel die een inbreker achterlaat !

Ook bij u valt dus vast iets te halen!

Elektronische maatregelenverhogen de veiligheid

Heeft u, ondanks alle eventueel getroffen maatregelen, toch een zwakke schakel gevonden in de beveiliging van uw pand? Dan begrijpt u wel dat een ervaren inbreker zeker binnengekomen zou zijn. Een alarmsysteem vormt dan een goede aanvulling op uw beveiligingsplan.

Voordelen

Heeft u een alarmsysteem, dan gaat u met een gerust hart weg. U weet immers dat een inbreker vrijwel direct vertrekt zodra het alarm afgaat. Hij graait niet langdurig door uw spullen, beschadigt uw inboedel niet en neemt weinig tot niets mee. Bent u er zelf als het alarm afgaat, dan weet u dat er onraad is. U kunt dan voorkomen dat u de inbreker tegenkomt.

Valt uw pand in een hogere risicoklasse, dan kan uw verzekeringsmaatschappij een alarmsysteem verplicht stellen. Laat u op eigen initiatief een alarmsysteem installeren, dan levert dit vaak een premiekorting voor uw inboedel- verzekering op.

In principe werken alle alarmsystemen op vergelijkbare wijze. Een detector registreert een inbraak(poging) en geeft dit via een elektrische impuls door aan een centrale. Deze activeert een combinatie van één of meer sirenes, een flitslicht en/of een telefoonkiezer voor doormelding naar de meldkamer. Alle onderdelen zijn beveiligd tegen sabotage. Het vernielen van een kabel of een detector helpt de inbreker dus niet.

Tip:

Bedient u uw alarmsysteem met een pincode? Bewaar deze code op een veilige plaats en wijzig hem regelmatig om misbruik te voorkomen.

Vriendelijk in de omgang

Als vuistregel geldt: een alarmsysteem moet passen bij het risiconiveau van uw pand. Eenvoudige bediening en gebruiksvriendelijkheid spelen een belangrijke rol. Zo hoort u eerst een bescheiden waarschuwingstoon als u het alarm per ongeluk zelf activeert. Daarna treedt pas de werkelijke alarmering in werking. Wordt het alarmsysteem geactiveerd als u er niet bent, dan stopt de alarmering na enige tijd. Blijft de inbreker in uw pand, dan herhaalt deze procedure zich automatisch.

Waaruit bestaat een alarmsysteem?

Centrale verwerkingseenheid:

  • Dit hart van uw alarmsysteem wordt gemonteerd op een ontoegankelijke plaats en staat in verbinding met alle detectors en alarmmelders.

Bediening:

  • U bedient het alarmsysteem met een pincode of een speciale sleutel. Het codebediendeel bevindt zich op een goed bereikbare plaats, bijvoorbeeld bij de voordeur en eventueel ook in de slaapkamer.

Laat uw alarm professioneel opvolgen

Kiest u voor stil alarm (eventueel gecombineerd met optisch en/of akoestisch alarm) dan kunt u alarmmeldingen via een telefoonlijn naar een centrale meldkamer sturen.
Tegen een bescheiden vergoeding bent u dan dag en nacht verzekerd van professionele alarmopvolging volgens een door uzelf bepaald scenario.

Zo kunt u afspreken dat eerst de politie wordt gewaarschuwd en daarna uzelf, bijvoorbeeld via uw mobiele telefoon. Lukt dit niet, dan kan een andere sleutelhouder (kennis, buurman) worden ingeschakeld. Een geavanceerd alarmsysteem kan exact aangeven welke detector in uw woning het alarm heeft geactiveerd. De alarmopvolger weet dan waar hij onraad kan verwachten. Wilt u zeker weten dat een alarmmelding snel wordt opgevolgd? Of vindt u het vervelend om zelf een alarmmelding op te volgen of een bekende aan mogelijk gevaar bloot te stellen?

Stel dan onze particuliere bewakingsdienst, aan als uw sleutelhouder.

Tip:

Geef alleen bevoegde personen een sleutel van uw pand en berg reservesleutels goed op. Hang geen labels met namen of kentekens aan sleutels, laat geen sleutels in sloten zitten en vervang sloten als u de sleutel ervan verloren bent.

Sluit voor de periodieke controle van uw alarmsysteem een onderhoudscontract af. Wij zorgen dan voor een gering bedrag dat alles optimaal blijft functioneren. Ook bekijken wij of zich wijzigingen aan uw woning hebben voorgedaan (zoals een verbouwing) die aanpassing van het alarmsysteem vergen. Daarnaast wijzen wij u op mogelijk ontstane onveilige situaties. Bij storingen wordt u bovendien direct geholpen door onze servicedienst. Uw alarmsysteem moet immers zo snel mogelijk weer betrouwbaar functioneren.

klik hier voor informatie over het onderhoudscontract.

Tip:

Geen enkele maatregel kan inbraak volledig uitsluiten. Zorg daarom dat uw eigendommen traceerbaar zijn. Registreer ze op een lijst, maak foto’s en berg deze documentatie veilig op. Ook kunt u uw postcode en huisnummer op uw eigendommen aanbrengen.

Een inbreker houdt van goed verhandelbare zaken die hij snel kan meenemen: sieraden, geld, waardepapieren, antieke voorwerpen en waardevolle verzamelingen. Berg deze zaken daarom veilig weg in een solide inbraakwerende kast of een stevig bevestigde kluis. Soms is een inbraak en/of brandwerende kast de beste keuze. Brand- en inbraakwerende kasten zijn er in diverse maten, kwaliteiten, prijsklassen en uitvoeringen: met sleutel, cijfercode, tijdklok of vertraagde opening.

Brandbeveiliging ligt in het verlengde van inbraakbeveiliging. Het is verstandig en eenvoudig om rook- en brandmelders in uw alarmsysteem op te nemen. Is uw woning beveiligd met extra solide hang- en sluitwerk, dan stelt het Politiekeurmerk Veilig Wonen rookmelders op de slaapverdiepingen verplicht. Bij calamiteiten heeft u immers meer tijd nodig om uw woning te verlaten.

Beveiligingsmaatregelen

Branddetectie:

  • rookmelders
  • hittemeters
  • brandmelders

Reddingsmiddelen:

  • blusmateriaal
  • vluchtladders
  • branddekens

Beveiligen is meer dan het kopen van wat extra sloten en knippen bij uw lokale bouwmarkt. Beveiligen is een vak, een vak voor specialisten. Neem daarom voor een goed beveiligingsadvies voor uw woning contact op met een borg gecertificeerd beveiligings bedrijf.

ALARMNED
specialist in beveiligings systemen
070-3193989

of klik hier voor info

Zij adviseren uw beveiliging op maat. En dat bent u meer dan waard.

Klik hier voor meer informatie over: camerasystemenbrand beveiligingtoegangscontrolekluizen

home_inbraak
FacebookFacebook