070-3193989 info@alarmned.net

Toegangscontrole

Wat is toegangscontrole?

Primair is toegangscontrole feitelijk niets anders als “Wie, waar en wanneer naar binnen mag”. Met andere woorden; een toegangscontrolesysteem herkent een persoon die in het bezit is van een geldige informatiedrager, bepaalt of deze is geautoriseerd voor de betreffende locatie op het juiste tijdstip en verleent al of geen toegang.

Een geldende informatiedrager is veelal een kaart of sleutel maar kan eveneens een hand- of vingerafdruk zijn. Ook combinaties met kaart en PIN verhogen het veiligheidsniveau.

Maar toegangscontrole kan meer !

Daar waar elektronische signaleringsinstallaties alleen bij afwezigheid dienst doen, betekent toegangscontrole continue beveiliging en vormt daarom een belangrijke schakel in vrijwel elk beveiligingsplan. Nog maar al te vaak worden de risico’s van een onderneming tijdens “openingstijden” onderschat. In veel gevallen is een bedrijf of instelling juist gedurende een volledige bezetting het meest kwetsbaar.

Met het verlenen van toegang aan geautoriseerde personen zijn we nog niet klaar. Het is immers goed mogelijk dat een deur niet of niet goed sluit of zelfs moedwillig open wordt gehouden. Dit is een onveilige situatie en dient evenals bij een geforceerde opening te resulteren in een alarm. Ook zogenaamde “meelopers” vormen een bedreiging die desgewenst kan worden gedetecteerd. Ook toegangscontrole is maatwerk! Alarmned biedt u de mogelijkheden om  het beveiligingsniveau naar het juiste level te brengen.

Klik hier voor meer informatie over: inbraakbeveiliging – camerasystemen – brand beveiliging – kluizen

22421
FacebookFacebook