070-3193989 info@alarmned.net
Nieuwsbericht Onze actualiteit
Datum 13aug

Brand verzamelgebouw Zoetermeer

Zoetermeer – Een forse uitslaande brand heeft vanavond gezorgd voor een massale brandweerinzet aan de Edisonstraat.

De brand werd in eerste instantie aan de Zegwaartseweg gemeld, maar het bleek te gaan om een bedrijfsverzamelgebouw aan de Edisonstraat. De brand was bij aankomst van de eerste eenheden uitslaand. De brand is daarom al snel opgeschaald naar ‘grote brand‘ en daarna ‘zeer grote brand‘. Er is ook opgeschaald naar ‘GRIP1‘.

De rookkolom was van veraf te zien. Er zijn meetploegen op pad geweest, maar voor zover bekend is bij de brand geen wolk van chemische stoffen of asbest vrijgekomen. Wel is rook van een brand altijd giftig; voor de zekerheid werd iedereen daarom aangeraden om uit de rook te blijven.

Een aantal woningen aan de nabijgelegen Zegwaartseweg zijn uit voorzorg ontruimd door de politie. De bewoners daarvan worden elders opgevangen.

Brandweereenheden uit Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Den Haag bestrijden de brand, ondersteund door eenheden uit onder andere Wassenaar en Bleiswijk (Rotterdam-Rijnmond). Om voldoende water ter beschikking te hebben is het grootschalig watertransport opgebouwd.

Bekijk andere nieuwsberichten